Over mij

Al vele jaren ben ik werkzaam in het (voortgezet) onderwijs als docent, mentor, coördinator, teamleider, adjunct-directeur en de laatste 15 jaar als directeur van inspirerende scholen.

Tussen april 2012 en april 2016 heb ik leiding gegeven aan het ontwikkelproces van Het Stormink, onderdeel van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. Een inspirerende omgeving waar we bezig zijn om onze leerlingen de beste schooltijd te geven die in onze mogelijkheden ligt.

Met ingang van 1 mei 2018 werk ik als rector van het Carmel College Salland in Raalte.

In de ontwikkeling van Het Stormink werkten we volgens de principes van Theorie U. Dat betekent dat we met alle betrokkenen op zoek gaan naar de school die we willen zijn en op deze manier de  toekomst die zich aandient willen realiseren. Van één van de activiteiten is een mooi filmpje gemaakt.

Op het Carmel College Salland zijn elementen van deze manier van werken inmiddels ook geïntroduceerd.

Om aan deze ontwikkeling adequaat leiding te kunnen geven, was het nodig om mijn coachende competenties verder te ontwikkelen. Daartoe heb ik verschillende opleidingen gevolgd.

Tijdens de opleidingen merkte ik dat het coachen van (startende) leidinggevenden mij inspireerde. Er is een grote behoefte aan goed opgeleide professionele coaches voor deze doelgroep. Na afronding van deze opleiding heb ik besloten om me, naast mijn reguliere baan, te vestigen als zelfstandig coach.